Kezdőlap VegyszerekFeketelista Feketelista: mit kensz a körmödre hétről-hétre?

Feketelista: mit kensz a körmödre hétről-hétre?

Írta: Dia

Körömlakk karos öszsetevő elemzésTettem egy sétát egy drogériában és összesen egyetlen egy körömlakkot találtam, amin fel volt tüntetve az összetétel.  Átlag vásárlóként esélyed sincs: ha még tudnád is értelmezni az összetevő listát, akkor is gondolom az eladót kell megkérdezned vagy a céget felhívnod, hogy vásárlás előtt tájékozódj? Mindesetre elhoztam annak ez egy körömlakknak az összetevő listáját és kielemeztem az Environmental Working Group összetevőlistája segítségével (a lentebb olvasható minősítések az EWG minősítései).

Körömlakk-káros-hormonkárosító-allergén-irritáló-összetevő-elemzésA körömlakk összetevői (a sorrend egyben azt is jelöli mennyi van benne: az elsőből a legtöbb)
Di-hema trimethylhexyl carbonate – allergén
Hema – irritáló, allergén, toxikus
Hydroxypropyl methacrylate – allergén
Ethylhexyl methoxycinnamate – hormonkárosító (ez pl. pontosan az az anyag, amivel ha lehet, nem kellene érintkezned, ha babát tervezel a következő években – Bővebben olvasd el a magzat fejlődését is befolyásoló anyagokról szóló cikkünket)
Polyethylene terephthalate
Hydroxycyclohexyl Phenyl Ketone
Calcium Aluminum Borosilicate
Synthetic Wax
Acrylates Copolymer Silica
Polysilicone-13
Tosylamide
Polyurithane
Isopropyl Titanium Triisostearate
Iron oxides
és jön a színezékek hosszú listája.

 

Persze, ott a figyelmeztetés, hogy ne érintkezzen bőrrel, de ki annyira profi, hogy ezt tényleg elkerüli?

Körömlakkal ugyan nem tudunk szolgálni, de abban segíthetünk, hogy a kozmetikumaid tiszták legyenek – nézz körül a ZöldDrogériában, ahol csak az összetétel számít! 

Hozzászólások

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek