Kezdőlap VegyszerekFeketelista Feketelista: Hiába feszesít, ha toxikus a testápolód….

Feketelista: Hiába feszesít, ha toxikus a testápolód….

Írta: Dia

Toxikus anyag a bőrfeszesítő testápolóban?

Mintát kaptam. Az edzőterem belépőjéhez kaptam mintát a Nivea zuhanyzás közbeni bőrfeszesítő testápolójáról. Elsőre örömmel láttam, hogy parabén nincs benne, mint annyi más testápolóban. Gondoltam, utánajárok mi van benne – ha már új, meg ennyire reklámozzák, a következőket találtam:

Nivea zuhanyzás alatti bőrfeszesítő krém káros összetevői
1) Butylphenyl Methylpropional (más néven lilial): toxicitás gyanú

Az EWG adatbázisa szerint az emberi immunrendszer megzavarásával és allergia okozásával gyanúsítja egy EU jelentés. Az Illatok Nemzetközi Egyesülete pedig csak korlátozásokkal javasolja használatát. Egyes kutatások pedig összefüggésbe hozták a hormonrendszer megzavarásával. Összességében több aggály is felmerült a használatával kapcsolatban.

2) Alpha-Isomethyl Ionone: allergia okozással gyanúsított

Elsősorban illatanyagként alkalmazzák. Ahogy a liliallal kapcsolatban, ezzel az anyaggal kapcsolatban is felmerült, hogy allergiás reakciót válthat ki, illetve megzavarhatja az immunrendszert.

3) Aluminum Starch octenylsucciante

Ha eltekintünk attól, hogy miért is szeretnénk valami ennyire nem természetes anyagot a bőrünkbe kenni, a fő gond a nemzetközi adatbázisok tanúsága szerint, hogy különösen gyakran szennyezett ez az anyag alumíniummal.

Azt hiszem, három ilyen összetevő után után már értitek, miért érdemes fontolóra venni a Nivea újdonságának használatát. Javaslom, olvassátok el cikkünket  a természetes testápolóként működő olajok egyikéről: a kókuszolajról!

Hozzászólások

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek