Kezdőlap VegyszerekFeketelista Feketelista: Hormonkárosító fogkrém?

Feketelista: Hormonkárosító fogkrém?

Írta: Dia

Hormánkárosító parabénnel és irritáló SLS-sel készült cserszömörcés foggélSajnos a növényi összetevő sem mindig garancia a biztonságra. A cserszömörcés foggél nagyon népszerű, mivel megszünteti a fogínyvérzést. A Zöldgondoskodás toplistájának inkább csak a végén kullog az összetétele miatt ez a manapság is népszerű cserszömörcés fogkrém. Nézzük mit is tartalmaz:

1) Hormonkárosító parabén

Nem egy, hanem rögtön 5 különböző parabén tartósítja ezt a foggélt. Hiába van az összetevő lista elején a gyógynövény, ha hormonkárosító anyagokat is tartalmaz. A száj nyálkahártyája különösen hatékonyan szív fel bármilyen anyagot – nem véletlen, hogy vannak nyelv alá helyezhető gyógyszerek. Innen szinte minden azonnal a véráramba jut. A parabén bizonyítottan hormonkárosító, akár képes előrehozni lányoknál a nemi érés időpontját, és gyakorlatilag “ösztrogénként” viselkedik a szervezetbe jutva. A fogkrém ráadásul az EWG adatbázisában legveszélyesebbnek minősített két parabént is tartalmazza: butylparaben és isobutylparaben.

2) Irritáló SLS

Az SLS irritáló hatásáról már sokat irtunk, az érzékeny nyálkahártyára még erőteljesebb hatással lehet, mint a bőrre, ráadásul ahogy az Irritáció nagymestere az SLS cikkünkben is írtuk aftát okozhat. Összefoglalva, nincs “kiválóbb ötlet”, mint SLS-t tenni egy naponta a szájba kerülő kozmetikumba, hogy még inkább kifejthesse hatását.

OLVASD EL CIKKÜNKET, HOGYAN VÁLASSZ NATÚR FOGKRÉMET >>>

IRÁNY A ZÖLDDROGÉRIA.HU NATÚR FOGKRÉM VÁLASZTÉKA >>>

A cikk megírásához használt források:
A Krémmánia adatbázisa
Az EWG adatbázisa
vegyi.blog.hu

 

Hozzászólások

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek