Kezdőlap Baba és gyerekBaba és gyerek termék tesztek Baba és gyerek naptej teszt 2019

Baba és gyerek naptej teszt 2019

Írta: Dia

Baba és gyerek naptej teszt 2017 35 termék részvételével

Megérkezett a friss, 2019-es naptej teszt!

2015-ben a naptej teszt első kiadásakor csak  30, 2019-ben a harmadik kiadásban már 38 terméket elemeztünk, ezekből csupá 1-et talál megfelelőnek és 7-et elfogadhatónak a szakértő!  Görgess alulra és add meg e-mail címed, hogy kézbesíthessük neked részletes elemzésünket!

Milyen termékek szerepelnek a Zöldgondoskodás.hu gyerek naptej tesztjében?

A tesztben a magyarországi forgalomban kapható (nagyobb kereskedelmi láncokban megvásárolható, vagy natúr drogériákban, patikákban megvásárolható) termékek szerepelnek. A Zöldgondoskodás.hu elemzésének alapját minden esetben az INCI (nemzetközi összetevő lista) adta. Az INCI-t lehetőség szerint a termékről magáról rögzítettük, vagy online elérhető gyártói oldalakról, adatbázisokból használtuk fel. (Zárt terjesztésű termékek esetében, ha a honlapon sem tüntette fel a gyártó a termék összetételét az utolsó nyilvánosan elérhető adatra támaszkodtunk).

Ki elemezte a baba és gyerek naptejek összetevő listáját?

Simon Gergely környezetkémikus, a Zöldgondoskodás.hu szakértője segített az elemzésben.

Hogyan értelmezzem a gyerek naptej teszt eredményeit? Fizikai vagy kémiai fényvédelem?

Az elsődleges szempont a Zöldgondoskodás.hu elemzése során a naptej fényvédő összetevőinek elemzése volt. A szakértő nem javasolja a hormonkárosító hatású kémiai fényvédők használatát, de óva int a nano részecskéktől is. Azaz preferálja a fizikai fényvédelmet, de nem mindegy hogy milyet.  A naptejek kiválasztásának szempontjáról itt olvashattok bővebben. Mivel babáknak és gyerekeknek szánt termékekről van szó, akik esetében különösen gyengéd termékek szükségesek, melyek mentesek az esetlegesen allergén összetevőktől, ezért az allergén hatásokra kiemelten odafigyelt a Zöldgondoskodás szakértője.

A másodlagos szempont volt az egyéb összetevők, pl. tartósítószerek (parabén) vizsgálata, vagy hogy tartalmaz-e az adott naptej egyéb káros összetevőt. Ezeket az összetevőket felnőtt termékekben sem javasolnánk használni, de gyerekek esetében, mivel adott mennyiségű anyag kisebb testsúlykilogrammra vetítődik, illetve fejlődésben lévő szervezetről (így hormonrendszerről) van szó, semmiképp nem javasoljuk.

Harmadlagos szempontként a Zöldgondoskodás megvizsgálta, mennyi természetes összetevőt tartalmaz az adott termék – különösen olajok és gyógynövények tekintetében.

Baba-gyerek naptej teszt 2019

FIGYELEM: A gomb megnyomása után pár percen belül kézhez kapod a tesztet. Minden igyekezetünk ellenére néha nem az Inboxba kerülnek a leveleink! Kérlek a Spam vagy Promoció mappát is ellenőrizd le, vagy keress rá a hello@zoldgondoskodas.hu feladóra!  Amennyiben nem érkezik meg levelünk, kérlek a hello (kukac) zoldgondoskodas.hu címen jelezd, hogy segíthessünk!

Itt add meg az e-mail címed, hogy kézhez kapd a naptej tesztet!

Hozzászólások

0 hozzászólás
1

Ezek is érdekelhetnek