Kezdőlap Baba és gyerekBaba és gyerek termék tesztek Fluoridmentes gyerek-fogkrém teszt: a gyerekek melyiket választanák?

Fluoridmentes gyerek-fogkrém teszt: a gyerekek melyiket választanák?

Írta: Dia

Fluoridmentes és sls mentes baba és gyerek fogkrém íz tesztFluoridmentes fogkrém teszt gyerekeknek

Amikor fogkrémről van szó, a szülők elsődleges kérdése, hogy melyik fogkrém mentes a káros anyagoktól és biztonságos a gyermekeik számára. Szempont, hogy fluoridmentes, SLS-mentes, triklozánt és parabént nem tartalmazó termék legyen.  A második kérdés pedig az, hogy vajon melyik fogkrém az, aminek az ízét a gyerekek elfogadják és így örömteli élmény lesz számukra a fogmosás. Ennek a kérdésnek eredtünk a nyomába a népszerű natúr, fluoridmentes fogkrémek tesztelésével.

A fogkrémek kiválasztásának szempontjairól már sokat írtunk a Natúr, fluoridmentes fogkrémes cikkünkben.

 

A fluoridmentes fogkrémek és tesztelőink: Zorka és Darina

Fluoridmentes gyerek-fogkrém-íz teszt: Urtekram, Lavera, LogodentZorka és Darina eddig Elmex junior fogkrémet használtak, őket kértük meg, hogy teszteljék a kiválasztott három, fluoridmentes gyerek-fogkrémet:
-Logodent fluoridmentes fodormentás fogkrém gyerekeknek
-Urtekram fluoridmentes fogkrém gyerekeknek bio édesköménnyel
-Lavera epres, fluoridmentes fogkrém gyerekeknek

Zorka már iskolába jár, Darina még óvodás. (A kishölgyekre tekintettel a pontos korukat nem közöljük). Arra kértük őket, mossanak fogat három egymást követő estén egy-egy fogkrémmel és mondják el őszintén a véleményüket. Érdemes lejjebb görgetni, a fotók magukért beszélnek.

Fluoridmentes, SLS-mentes, parabén-mentes gyerek és baba bio fogkrémek vásárlás

Fluor vagy sem a gyerek fogkrémekben?

A fluor kérdése jellemzően megosztja a natúr kozmetikumok használóit. Fontos tisztázni, hogy fluor és fluor között is van különbség.

A szervetlen fluor: A szervetlen fluor nagy mennyiségben valóban mérgező anyag, de ugyanakkor szükségünk van rá csontjaink és fogaink felépítésében. A Zöldgondoskodás kémikus szakértője szerint a “kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság” címke igaz rá. Manapság gyakran megkérdőjelezik van-e értelme a fluoros vagy fluoridos fogkrémeknek, egy ausztrál – kormány által elvégzett – kutatás szerint például nem lehet kimutatni pozitív hatását.
A szerves fluor: A szerves fluornak nincsenek káros hatásai, így jó választás lehet, különösen gyerekek esetében, mivel ők gyakran lenyelik a fogkrémet. Szerves fluor található a Zorka és Darina által használt Elmex Junior fogkrémben is. Szüleik azt mondták, hogy hisznek a fluor pozitív hatásaiban és ragaszkodnak a szerves fluor tartalmú Elmex junior fogkrémhez, különösen mivel a lányok kedvelik az ízét és örömmel mosnak vele fogat.

Akkor nézzük a teszt eredményeit:

Logodent fodormentás fluoridmentes fogkrém gyerekeknek

Fluoridmentes logodent fodormenta gyerek fogkrém íz tesztA Logodent gyerekfogkrémében a gyakran használt sűrítőanyagokon túl került narancsolaj, fodormenta olaj, mirha, csodamogyoró-kivonat, kamilla és kasvirág kivonat.
Amirha lényegében a szomáliai balzsamfa kivonata és különösen alkalmas a szájnyálkahártya kezelésére. Hasonlóan kifejezetten a száj nyálkahártyájának tesz jót a kasvirág, amelyet az indiánok immunerősítőként is fogyasztottak.  A csodamogyoró és a kasvirág is gyulladáscsökkentő hatású. A kamilla nyugtató hatása révén segít megelőzni a gyulladtságot. A narancs- és fodormenta-olaj friss, üde leheletet biztosít.

Logodent natúr fodormenta fluoridmentes gyerek-baba fogkrém-vásárlásSzínre élénk zöld színű, szemben a hagyományos fehér fogkrémekkel, ezzel is megmozgatva a gyerekek fantáziáját. Sőt annak is utánajártunk, hogy ez a színezék jelen ismereteink szerint nem ártalmas, nem vált ki allergiás reakciókat. Az pedig természetes, hogy a fogkrém nem tartalmaz SLS-t, parabént vagy triklozánt.

ÉRTÉKELÉS:
Zorka és Darina elsőre szerették az ízét, de végére nagyon keserűnek találták, sőt a saját fogkrémükkel is fogat mostak utána, annyira nem jött be nekik – a kép is kifejezi véleményüket.

A LOGODENT fodormentás fogkrém a ZöldDrogéria.hu kínálatában >>>

 

Urtekram fluoridmentes fogkrém gyerekeknek bio édesköménnyel

Fluormentes Urtekram bio fogkrém édeskömény gyerekekeknek íz tesztÖsszetételét tekintve szeretjük ezt a fogkrémet, ugyanis sűrítőanyaga a mészkő, ami teljesen természetes. Nagy arányban található benne nyugtató, hidratáló és gyulladáscsökkentő hatású aloe-vera. Ennek a fogkrémnek is nélkülözhetetlen összetevője a mirha és a szintén gyulladáscsökkentő hatású magnóliakéreg-kivonat. A kellemes íz érdekében édeskömény-olajat adagoltak hozzá. Ráadásul igazi ritkaság, hogy ez a fogkrém sem színezéket, sem pedig édesítőszert nem tartalmaz. A felnőtt Urtekram fogkrémeket mi is nagyon szeretjük: itt olvashatsz róluk.

ÉRTÉKELÉS:
Urtekram bio gyerek-baba fluoridmentes fogkrém édeskömény vásárlásZorka és Darina véleményét legjobban a fotó fejezi ki.Utálták az ízét és az illatát is, kifejezetten megviselte őket a használat. Az Urtekram egyéb termékeit – sőt a felnőtt fogkrémjeit is – nagyon bírjuk, de ez nem túl biztató. Ha valaki mégis kipróbálná, akkor itt találja meg a ZöldDrogéria.hu kínálatában. Ha Nektek bejött, örömmel fogadunk egy kommentet, hogy ne legyen egysíkú a termék bemutatása.

Ami ellenben nagyon jó hír, hogy az Urtekram időközben tutti-frutti ízben is elkészítette a fluoridmentes-gyerek-fogkrémjét. Teszteltük, kiváló az íze, érdemes kipróbálni.

 

 

Lavera epres-málnás fluoridmentes fogkrém gyerekeknek

Fluoridmentes Lavera eper-málna gyerek-fogkrém íz teszt

A Lavera fogkrémje bio eper és bio málna kivonatot tartalmaz, amelyet tengeri sóval egészítettek ki. Ennek révén segít eltávolítani a lepedéket, egyaránt védi a tejfogakat és a végleges fogakat is. NaTrue által minősített kozmetikum. Mint minden tesztelt fogkrémre, erre is igaz, hogy nem tartalmaz fluort, SLS-t, parabént vagy triklozánt. Egyetlen szépséghibája a benne található színezék, amely az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat okozhat.

Lavera fluoridmentes eper-málna fogkrém gyerek baba vásárlásÉRTÉKELÉS:
Ezt imádták a lányok, jó a színe, jó az illata és ami még fontosabb, az íze is. Plusz pozitívum volt részükről, hogy rózsaszín, ami jelenleg mindkettejük egyik kedvenc színe. (Mi sem mondd többet a dologról, hogy a teszt után anyukájuk visszahozta a fogkrémeket, de Zorka erre lecsapott és inkább elkérte, szóval azt hiszem kijelenthetjük, hogy bejött).

A LAVERA EPRES-MÁLNÁS fogkréme gyerekeknek a ZöldDrogéria.hu kínálatában.>>>

Elmex Junior fogkrém gyerekeknek

Azért bemutatjuk a lányok jelenlegi fogkrémjét is. Az Elmex fogkrém szerves fluort tartalmaz, 6 éves kortól ajánlott a használata. Hátránya csupán a szacharin tartalma, ami édes ízt ad, de ha lehet, sokan kerülik ezt az édesítőszert.

Fluoridmentes, SLS-mentes, parabén-mentes gyerek és baba bio fogkrémek vásárlás

Összességében, a fenti teszt nyomán a gyerekek kedvencei a gyümölcsös ízek, így a Lavera epres-málnás vagy az Urtekram tuti-frutti ízű termékét ajánljuk!

A ZöldDrogéria káros anyag mentes,  natúr fogkrémjeit itt találod meg. Válassz gyermekednek biztonságos terméket! >>>

Tetszett a cikk? Kérlek nyomj egy lájkot a baloldalon! Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy lájkold a Facebook oldalunkat! Ha érdekel mások véleménye is, akkor csatlakozz a VIP Facebook csoportunkhoz, ahol szakértői tanácsokat kaphatsz!

Ti milyen terméket használtok?

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek