Kezdőlap TerméktesztekTestápolás tesztek Azure SLS mentes tusfürdők tesztje: Bársonyos bőr testápoló nélkül!

Azure SLS mentes tusfürdők tesztje: Bársonyos bőr testápoló nélkül!

Írta: Dia

SLS mentes Azure bio tusfürdő teszt, fogyasztói vélemény, ekcémára, száraz bőrre

Ekcéma, hormonzavarok, mellrák, extrém száraz bőr: ők tesztelték az Azure tusfürdőket! Vajon megoldást jelent-e nekik az Azure?

Az Azure termékek: tusfürdők és fürdetők

Az Azure magyar márka, saját fejlesztésű és gyártású termékünk. Alapítóként az volt az álmunk, hogy egy biztonságos, bárki által elérhető terméket alkossunk meg. Egy olyan terrméket, amely semmilyen káros, irritáló anyagot, vegyületet nem tartalmaz, de megadja neked mindazt, ami különlegessé teszi a zuhanyzás élményét: fantasztikus illatot, jól kenhető krémtusfürdőt. A mindennapi életben kevés figyelmet fordítunk a bőrünkre, pedig higgyétek el, a megfelelő termék használatával minőségi változást tapasztalhatsz: kevesebb testápolóra van szükséged, rugalmasabb, hidratáltabb a bőröd és ekcéma esetén is bátran használhatod.

Mi jellemzi az Azure tusfürdőket és gyerekfürdetőket?

“Igyekszem áttérni a natúr-és biokozmetikumokra, s ez persze a tisztálkodásra is igaz. Leginkább azt tartom szem előtt, hogy parabén, mesterséges színezék és tartósítószer mentes termékeket válasszak és hogy a gyártó ne teszteljen állatokon. Az Azure ezeknek a feltételeknek teljes mértékben eleget tesz, sőt még meg is haladja azokat. “
-Emese

Az Azure tusfürdők jellemzői:
-magas olajtartalom: bio olívaolajjal hidratál
-bio összetevők a bőrtípusnak megfelelően: bio rózsa a hidratáltságért, bio magnólia érzékeny bőre vagy éppen bio barackolaj ekcéma ellen
-hiarulonsavat tartalmaz az extra hidratáltságért
-SLS, SLES, SCS és CAPB mentes termékek
-nem tartalmaznak hormonkárosító összetevőket, például parabént vagy triklozánt
-allergénmentesek, a hozzáadott parfüm allergénmentes
-színezékmentesek, bio tartósítószerrel készültek

2016 tavaszán 10 főnek ajánlottuk fel a lehetőséget, hogy kipróbálja, letesztelje az Azure termékeket. Nézzük miről számoltak be ők, a tesztelők:

Miért nem habzik az Azure tusfürdő?

A válasz nagyon egyszerű. A habzó anyagok jellemzően irritálnak, ezért mi elhagytuk ezeket. De mit szólnak ehhez azok a tesztelők, akik a habzáshoz szoktak? Mennyiben más az állaga ennek a tusfürdőnek?

“A tusfürdő állaga eltér a mesterséges vegyszerektől hemzsegő társaitól, ez inkább folyékonyabb, olajosabb. Emiatt nem habzik a bőrön, de tudva azt, hogy semmi kemikáliát nem viszek vele a bőrömbe, nagyon hamar megszoktam a habmentes zuhanyzást, főként amiatt is, mert könnyen siklik az ember bőrén, nem okoz sem ragacsos, sem olyan nehéz olajos érzetet.”-Mariann

“Legelső használatkor nagyon meglepődtem, mert bár tudtam, hogy nem tartalmaz pl SLS-t, tehát nem fog őrülten habzani, mégis meglepődtem, hogy mennyire kevés habja van – ami nálam abszolút pozitív dolog, hiszen nem a habzás garantálja a megfelelő tisztaságot.”
-Niki

“Először furcsa volt, hogy nem habzik, hisz azt szoktam meg, de hamar túltettem magam rajta. Könnyű eloszlatni és ami szerintem nagyon fontos, lemosni is. Nem érzek semmilyen oda nem illő réteget a bőrömön, amit például más tusfürdőknél szoktam.”-Emese

Azure Nyugi női natúr tusfürdő bio rózsával és levendulával vízhiányos bőrre

Sajnos, én is, mint a legtöbb nő, akkor szembesültem a hormonproblémákkal, amikor már egy ideje belevágtunk a babaprojektbe. Az orvosom, összefüggéseiben láttatta velem és nagyon érthetően elmagyarázta, hogyan is működik a hormon rendszer, és miért fontos, hogy ne csak a táplálkozásunkat reformáljuk meg, hanem a tisztálkodásunkat is. Vegyszerek vesznek minket körül és amiről azt gondoljuk, hogy használ nekünk azzal okozzuk a legnagyobb bajt a szervezetünknek. Hiszen a bőrünkön keresztül szívódnak fel és a legkönnyebben jutnak el bármilyen szervünkhöz ezek az anyagok.
Azt az instrukciót kaptam, hogy legalább parabén mentes termékeket használjak, így is tettem. A plázákban található “természetes és mentes” termékeket árusító 2 nagy drogérialáncból vásároltam és teljesen elégedett voltam magammal, hogy a parabén mentes kencékkel jót teszek a bőrömnek. Nekem alapvetően normál típusú bőröm van, viszont fürdés után mindig is húzódott az oldalamon meg a lábszáramon a bőr, másnap pedig viszketett és néha pikkelyszerűen levált. Azt gondoltam ez nálam “normális”, főként azért is, mert pajzsmirigyproblémák egyik tünete lehet. Így hát az említett “természetes” tusfürdők használata után a megmaradt bőrszárazságot teljesen természetesnek vettem.
– írta nekünk Mariann az egyik tesztelőnk

Azure SLS mentes tusfürdő bio rózsa bio levendula

Van aki pedig az összetétel alapján értékel, mint egyi másik tesztelőnk:
Régóta keresem a megfelelő tusfürdőt, de az INCI általában elszomorító, előre látom, hogy ugyanazt a hatást váltaná ki a tusfürdő, mint az összes eddig próbált termék(feszülő, kiszáradó bőr).
Natúr vonalon viszont sokszor kompromisszumot kell kötni: az INCI szép és jó, de az illat olyan semleges, vagy néha sajnos elég fura. Levendulamániás vagyok, és szeretnék végre egy nem mű-levendula illatú tusfürdőt kipróbálni:)”
-Niki

Sajnos az sem ritka, hogy csak komoly betegség nyomán szabadulunk meg a mérgektől, mint ahogy Judittal történt: “Engem nemrég mellrákkal műtöttek és ezért is nagyon fontos számomra, hogy mind a dezodor, tusfürdő, stb. olyan anyagokat tartalmazzon, hogy azzal ne mérgezzem tovább a szervezetemet.”

Azure Nyugi natúr tusfürdőről a tesztelők véleménye:

Mariann, aki hormonproblémák nyomán küzdött a száraz bőrrel, ezt írja:

“Kibontva rögtön beszippanthatjuk a tiszta rózsa illatot. Én sem szagolgatva, sem fürdéshez használva a levendula illatot nem éreztem ki, de ez semmiben nem befolyásolta a fürdés élményét. Sőt ez a természetes illat azt az érzetet kelti bennem minden egyes fürdéskor, mintha egy rózsakertben járnék. Jelenleg 2 hónapja használom a terméket és már az első napokban látványos változásokat vettem észre magamon. Elmúlt a bőrszárazság és a pikkelyesen hámló bőr.
Mivel kétlaki életet élek, ezért azt tapasztaltam, hogy attól függően, hogy milyen keménységű vízzel használom a tusfürdőt, némi bőrhúzódás a lábszáramon előfordul, de közel sem olyan mértékben, mint annak idején a másik tusfürdőkkel. Mindenkinek csak ajánlani tudom az Azure termékeit, sőt a közvetlen környezetemben is lelkesen reklámozom.”
Judit úgyszintén hidratált, nem feszülő bőrröl számolt be:
“A Nyugi tusfürdő, amit tesztelésre küldtetek, arról pedig szeretném elmondani, hogy nem csak, hogy nagyon jó hatással volt a bőrömre, nem viszkettem, nem száradt ki a bőröm. Az illata olyan kellemes megnyugtató, hogy sokszor elfelejtkezem a zuhany alatt, mert olyan jól relaxál, megnyugtat a finom levendula illata.”

De vajon átmegyünk-e az összetevőkre érzékeny Niki tesztjén is? “Levendula mániás vagyok, mégsem találkoztam még a rózsa-levendula párosításával, és azt kell,hogy mondjam, telitalálat volt.
Testvéremmel is kipróbáltattam, ő pont ez ellentétem ebben, utálja a levendulát, ki lehetne vele kergetni a világból, viszont ez a tusfürdő nagyon megtetszett neki. Szóval ha valaki inkább a rózsa illatát szereti, és csak a levendula tartja vissza, ő is nyugodtan kipróbálhatja a Nyugit, mert garantáltan tetszeni fog neki.
Hosszú, fárasztó nap után, mikor már teljesen automatikusan esik be az ember lánya a fürdőszobába, akkor tényleg nagyon, nagyon megnyugtató és ellazító tud lenni, amikor megfeledkezve mindenről csak a levendulás-rózsás illatfelhő vesz körül, ezt nagyon szeretem benne.
Bőrömre nagyon jó hatással volt, sokkal puhább, hidratáltabb lett. Én az a típus vagyok, aki nem szeret testápolózni, de emellett a tusfürdő mellett nincs is rá szükség, ez plusz pont.
Első pár használat után rá kellett jönnöm, hogy indokolatlanul sokat használtam belőle, mert a hagyományos tusfürdőkhöz képest sokkal kevesebb is elég, hogy tiszták és illatosak legyünk.
Szóval úgy gondolom a remek összetevő lista mellett emiatt is nagyon megéri az árát, mert nem fogy őrült tempóban, nem kell testápoló sem.
Nagyon örültem, hogy szép az INCI-je, én nagyon nehezen találok olyan termékeket, amikben egyszerre teljesül, hogy ne tartalmazzanak pl parabéneket, és SLS-t.
Illetve az is nagyon szimpatikus volt, hogy nem tesztelték állatokon, vagy hogy magyar termék, szerintem sehol nem lehet belekötni az Azure termékekbe”

Azure Friss női natúr tusfürdő bio magnóliával és mentával érzékeny bőrre

A magnóliás verzió egy kicsit egzotikusabb illattal kecsegetet, ráadásul a magnólia kivonat révén nyugtatja a bőrt, míg a menta élénkíti a vérkeringést, ezáltal a bőrt ragyogóvá teszi.

Emese arról számolt be nekünk, hogy bőre érzékeny, ráadásul igyekszik tudatosan leszámolni a káros anyagokkal és eltávolítani a környezetéből minden nem natúr terméket… vajon mit szólt az Azure-hoz?

“Normál, ám kissé érzékeny bőröm van, de korábban nem foglalkoztam a tusfürdőm tartalmával, csak illat alapján választottam, SLS és más káros anyag tartalmú tisztálkodószereket használtam. A tesztelés megkezdése előtt viszont egy natúr szappant használtam, így összehasonlítási alapom is volt a hatást tekintve.

Zuhanyozás után a bőröm puha, hidratált, nem mindig érzem szükségét a testápoló használatának. Korábban előfordult, hogy tusfürdőmaradék maradt a bőrömön, alapos vízzel való lemosás után is. Szerencsére, egyszer sem tapasztaltam ilyet ennél a terméknél. Valóban frissítő és kellemes érzés kiszállni a zuhany alól.

Nagyon megszerettem ezt a tusfürdőt, mindenképp kifogom próbálni a többit is.”

A rendkívül száraz bőrü Judit is hasonlókról számolt be: “Az illata finom, nem túl harsogó. Nekem elég száraz típusú bőröm van, a legtöbb tusfürdő szárítja még jobban, ezért általában nem használok semmit, de ez a termék nem szárított legkevésbé sem. A kislányomat is ezzel kényeztettem, neki is száraz a bőre.
Összességében tökéletesen elégedett vagyok a termékkel.”

Azure 5 olajos Puha tusfürdő és a tesztelők

Az Azure 5 olajos Puha tusfürdője a valódi nagyágyúnk. Ebbe még több olajat raktunk, hogy garantált legyen a siker így ekcémás bőrre is bátran ajánljuk.

“Vegán vagyok. Várom azt a termeket tusfürdőben, ami utan nem kell testápolót használnom.”– írta nekünk Stefi az egyik tesztelőnk.

“13 éves korom óta küzdök psoriasissal, és olykor ekcémával. Azóta keresem a tökéletes kozmetikai termékeket, eddig sajnos hiába. Amit hallottam, olvastam, – blogokban, tesztelők véleménye alapján, rengeteg fórumon – én valóban mindent kipróbáltam, de sajnos egyik terméktől sem kaptam a várva várt csodát. Terhesség alatt még inkább érzékeny és száraz a kismamák bőre, ergo, az enyém is.” – vajon Dia extrán problémás bőrét is rendbe teszi az Azure?

Azure 5 olajos szuperhidratáló tusfürdő: a tesztelők véleménye

Dia bár pozitívan nyilatkozott, az illatot kicsit nehéznek érezte. “Az illata viszont nekem annyira nem jön be. Picit “nehéz”, és ezért pl. nyáron nem tudom, használnám-e. Fürdés után olyan “tiszta” érzésem volt, mint mikor szappannal fürdik le az ember, nem pedig tusfürdővel. Viszont elmaradt a feszülős, kipirosodott, kifoltosodott hatás, amit én sajnos minden fürdés után megkapok más termékeknél. Előtte shea vajas bio szappant használtam, meg néha kamillástusfürdőt. Mindkettő után feszül, kipirosodik, hámlik a bőröm.
Az ekcémám nem gyulladt be, és úgy érzem, a psoriasisos pöttyeim is hidratáltabbak lettek.
Mivel nekem borzasztóan vízhiányos és száraz a bőröm, ezért még sajnos ápolnom kell külön is, fürdés után. Így nem állítom, hogy ezt most el kellett hagynom, viszont azt biztosan tudom írni, hogy más tusfürdőkhöz meg bio szappanokhoz képest (rengeteget kipróbáltam már, bio natúr szappanokat és tusfürdőket is) eddig talán ez hidratálta egy szappanhoz képest a bőröm.
Egyelőre tusfürdőként tőlem 5 pontból 5-öt kap.”

Azure Puhe 5 olajos női szuperhidratáló bio tusfürdő vásárlás

“A puha nevű tusfürdőre esett a választásom mert extra száraz a bőröm, és ha nem testápolózok, fényben látszik a fehér száraz réteg a lábaimon, meg úgy kb az egesz testemen. Viszont eleg lusta vagyok mindig bekenni magam es örök optimistaként rögtön elkezdtem reménykedni, hogy ez tényleg olyan jo, hogy testápoló nem feltétlenül kell utana. És annyira jó, hogy igy lett!!! Ettőll nagyon boldog vagyok! Direkt kimentem a fényre megnézni száradás után a bőröm állapotát és sokkal jobb volt. Persze nem fényes selymes, de normális szép kinézetű, tényleg puha és vállalható lett testápoló nélkül, ez hatalmas plusz! Gratula! Az illata engem a fahéjas csigára emlékeztet valamiért, nem tolakodóan, de olyan mintha sütivel fürdenék. Nagyon tetszik, hogy vegán. Alapból is a természetesség híve vagyok, de a natúr szappanok száritják a bőröm, szoval tuti jo megoldás. Az állaga jó, könnyed, felhabzik rendesen, mégis olajos érzetű, én éreztem rajta, hogy benne van a cucc, amitől puha lett a bőröm” – Stefi

Azure Bio Barack és Körömvirág fürdető gyerekeknek

Az Azure barackos fürdetőt akár már 6 hónapos kortól bátran ajánljuk. Ebbe is extra olajat tettünk, az ekcémás bőrre is ajánlott bio barackolajat, ráadásul körömvirágkivonatot tartalmaz, ami nyugtatja a bőrt.

Azure Barack a tesztelők véleménye:

“Bori lányom egy vírusos megbetegedésen volt túl éppen, többször volt lázas is, aminek következményeként kiütései lettek. Csak tiszta langyos vízzel fürdethettük. Szárazabb lett a bőre a betegség végére. A tusfürdőt nagyjából két hete használjuk, mást (egyéb fürdetőt, testápolót, babaolajat) nem használunk mellette. Bori bőre újra nagyon finom puha, igazi babás, aminek nagyon örülünk. Érzékeny bőrűnek mondható, mivel vörös a haja, hófehér a bőre, a legkisebb szél, vagy napsütés is nyomot hagy rajta. Így különösen fontos, hogy megtaláljuk számára a megfelelő fürdetőt.
Nekem eleinte nem tetszett, hogy a flakon színe nem kislányos színű, de hamar túlléptem rajta. Úgyis épp elég vattacukor szín van körülöttünk.
A tusfürdő illata lenyűgöző, még a férjem is feltűnően sokáig szaglászta, mikor kibontottuk. Még másnap reggel is érezhető a kislányunk bőrén. Kellemes, sokáig tartó, de egyáltalán nem tolakodó illata van.
Bori fürdetését a férjem végzi minden este.Többször megjegyezte már, hogy először fura volt neki, hogy nem habzik, de mindig megnyugtatja a tudat, hogy ez azért van, mert nincs tele a kozmetikum káros anyagokkal. Nagy állatbarátok vagyunk, így külön szívmelengető érzés, hogy állatokon nem tesztelik a terméket.
Szintén a férjem tapasztalata, hogy könnyű adagolni, pont annyi tusfürdő kerül a kezébe, amennyit szeretne, nem folyik túl, vagy nem kell “kierőszakolni” a flakonból.
Azt tapasztaljuk, hogy kiadós lesz a mennyisége is.
A családunkban két 4 éven aluli gyerkőc is van. Egyikük ekcémás, a másikuknál egyelőre csak a gyanú merült fel. Már ajánlottuk nekik a terméket, sőt, az ismerősök körében is sokat dicsérgettük.”

Azure gyerek fürdető bio barack és bio körömvirág vásárlás Zölddrogéria

Számunkra nagy öröm volt, olvasni a sok pozitív véleményt. Ha tetszik az Azure ITT rögtön megrendelheted!

Tetszett a cikk? Kérlek nyomj egy lájkot a baloldalon! Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy lájkold a Facebook oldalunkat! Ha érdekel mások véleménye is, akkor csatlakozz a VIP Facebook csoportunkhoz, ahol szakértői tanácsokat kaphatsz!

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek