Kezdőlap MegoldásokHajápolás Ammóniamentes és vegyszermentes növényi hajfesték ősz hajszálak elfedésére

Ammóniamentes és vegyszermentes növényi hajfesték ősz hajszálak elfedésére

Írta: Dia

Ammóniamentes és vegyszermentes növényi hajfesték ősz hajszálak befedésére

Bio vagy növényi hajfesték?

A hagyományos hajfestékek vegyszeres tartalmúak, rövid távon is roncsolják a hajszálak szerkezetét, mivel durva kémiai eljárásnak veted alá a hajad. Mindegy, hogy ammóniamentes vagy sem, ez a folyamat mindenképp roncsolja a hajadat. Hosszú távú hatásai pedig még rosszabbak lehetnek: egyes összetevőiket kutatások összefüggésbe hozták rákkockázattal, a belélegzésük káros lehet a tüdőre. A fogyasztók körében ugyan felkapott az ammóniamentes hajfestés, de ugyanakkor még jó pár piszkos összetevő lehet ezekben a termékekben: a szőkítéshez használt hidrogén-peroxid vagy a sötét árnyalatokon alkalmazott P-PHENYLENEDIAMINE mind-mind erősen kockázatos minősítést kapott az elismert EWG osztályozó szervezettől. Azt meg már meg sem említem, hogy a krémhajfestékeket milyen gyakran tartósítják hormonkárosító parabénekkel.

Azzal kapcsolatban pedig ne legyenek illúzióid, hogy mindezek a káros anyagok nem szívódnák fel egy 40-60 perces festés során, hiszen bőven érintkeznek a fejbőröddel.

 

Az ősz hajszálak elfedése

Amikor először szembesültem a kozmetikumok káros hatásaival, a hajfestés volt az egyik első dolog, amiről lemondtam. Sajnos azonban a családban a korai őszülés jellemző, így már 35 éves korom előtt megjelentek az első ősz hajszálak, pont annyira idegesítő mértékben, hogy szükségét érezzem a hajfestésnek. Mi a megoldás az ősz hajszálak elfedésére, ha nem szeretnél borzalmas kemikáliákat alkalmazni?

Növényi hajfestékek az ősz hajszálak elfedésére

A növényi hajfestékek, így a Logona krémhajfestékei csak és kizárólag növényi összetevőket alkalmaznak. Ezek nem roncsolják a haj szerkezetét, nem “lecserélik” a színeket, hanem csak elfedik, betakarják a haj eredeti színét. Éppen ezért itt nem fogsz feketéből szőkét vagy szőkéből mélyvöröset varázsolni. A növényi hajfestés, olyan, mintha egy extra árnyalatot vinnél fel a hajadra, ami alól átüt azért az eredeti árnyalat is. Ez természetesebb hatást kelt, hiszen a hajunk általában nem egységes árnyalatú, hanem több szín váltakozik benne. Így festés után is természetes hatást kelt.

Ammóniamentes növényi hajfesték vásárlás

Mit tartalmaz a növényi hajfesték?

Ebben a cikkben elsősorban a krémhajfestékeket járom körbe, mivel ezek nem igényelnek további keverést, hanem azonnal alkalmazhatóak. A Logona krémhajfestékek alapja a henna kivonat, amit eltérő arányban tartalmaznak. Mindezt alkohollal, egyéb növényi kivonatokkal, agyagokkal, vas oxiddal egészítették ki, így kapva egy krémes hajfestéket.

A Logona krémhajfestékekben a következő növényi kivonatok találhatóak meg:

Logona nugátbarna – tölgyfakivonat és henna

Logona tölgy – rozmaring-kivonat és henna

Logona indián nyár – cékla- és kamillakivonat, valamint henna

Logona tizián – henna

A LOGONA krémhajfestékek és egyéb növényi hajfestékek széles választékát találod meg  a ZöldDrogériában>>>

 

Ősz hajszálak növényi hajfestés után

Az ősz hajszálak elfedése nem könnyű, a fent leírt működési mechanizmus miatt azt fogod tapasztalni, hogy más árnyalatúak lesznek a festett ősz és a festett eredeti színű hajszálak. De mindkettő azonos árnyalatban fog pompázni.

Logona krém növényi hajfesték színpaletta

A Logona hajfestékek alkalmazásáról 30 év alatt már nagyon sok tapasztalat gyűlt össze, ezért összegyűjtöttem nektek azokat az információkat, melyek a gyártó és egyéb külföldi oldalakon fellelhetőek.


Milyen lesz az ősz hajszál az alábbi Logona hajfesték árnyalat alkalmazásával:

  • A világosabb barna árnyalatok jellemzően bézs, szőkés árnyalatokat adnak ki.
  • A sötétbarna növényi árnyalatok halványbarnát eredményeznek.
  • A vörös árnyalatú növényi hajfesték ősz hajszálon vörösesszőkét eredményez.

Összességében minél nagyobb arányban vannak ősz hajszálaid, annál világosabb lesz az összhatás, de ez érdekes “highlight” hatást (melírozás) eredményezhet.

Tippek az ősz hajszálak még jobb befedésére

Alkalmazhatsz erősebb fedést, többszöri festést az ősz hajszálak hatásosabb takarására. Mivel a növényi hajfestékek kíméletesek, ezért nem károsítják a hajat, ha többet illetve többször használsz belőlük. Ha a hajfestés során hő éri a hajadat, jobban fogja fedni az ősz hajszálakat. Például, ha a hajfesték felrakása után egy sapkát teszel rá, és minimum 15 percig hajszárítóval melegíted.

Növelheti a hajfesték hatékonyságát, ha teljesen tiszta hajon alkalmazod, amely előtt nem volt kitéve spraynek, olajnak, szérumnak. Ha szilikon tartalmú termékeket használsz (reméljük nem!) akkor külön oda kell figyelned ezek eltávolítására. Ilyenkor a Logona hajfestést megelőző pakolását ajánljuk – ez megtisztítja hajadat, így a színezőanyag jobban tapad majd a haj felületén.

Ammóniamentes növényi hajfesték vásárlás

Így kerüld el a narancssárga hajat!

Ha több mint 30%-nyi ősz hajszálad van, akkor a magasabb henna tartalmú festékek eredményezhetnek halvány narancs árnyalatokat. Ha ez a helyzet, akkor inkább a barna árnyalatokat válaszd, mivel ezek kevesebb hennát tartalmaznak.

Vannak, akiknek a haja hajlamosabb narancs árnyalatot felvenni a növényi hajfestékek hatására, az ő esetükben egyedül a fekete szín nem okoz ilyen színeződést.

Fontos szabályok növényi hajfestéknél

Ahogy leírtuk, ez csak egy extra árnyalatot ad hozzá a hajadhoz, így soha nem tudhatod valójában milyen színt kapsz. Emiatt, illetve mivel az ősz haj elfedése produkálhat érdekes narancs árnyalatot, mindenképp azt ajánljuk, először csinálj próbafestést egy tincsen.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy lájkold a Facebook oldalunkat! Ha érdekel mások véleménye, csatlakozz VIP Facebook csoportunkhoz is, ahol szakértői tanácsokat kaphatsz!

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek