Kezdőlap TerméktesztekDezodor tesztek Alumínium mentes férfi dezodor teszt – melyik hatékony?

Alumínium mentes férfi dezodor teszt – melyik hatékony?

Írta: Dia

Alumínium mentes férfi dezodorok használói tesztje melyik hatásos?Miért választottam az alumínium-mentes férfi dezodorokat?

Életem első 30 évét simán leéltem úgy, hogy azt sem tudtam mi fán terem az alumínummentes vagy natúr dezodor, azt is valami nagyon környezettudatos, drága hóbortnak gondoltam. Aztán olvastam jó pár cikket a témában, meg el is kezdtünk foglalkozni a natúr és bio kozmetikumok világával, s akkor értettem meg, hogy miért is jók az alumínium mentes férfi dezodorok.

A hagyományos, akármelyik boltban kapható dezodorok fő hatóanyaga az aluminium-hydroxide, ami nem csak a szagok ellen véd, de az izzadást is meggátolja, így megakadályozva, hogy távozzanak a káros méreganyagok, amik normál körülmények között az izzadtsággal együtt távoznak az emberi szervezetből.

Közkeletű elgondolás, hogy ami natúr, az nem is annyira hatásos, ezért úgy voltam vele, hogy ennek a szóbeszédnek nekem is utána kell járni egy teszteléssel. Ha már kollégám Dia csinált egy tesztet a női dezodorokról, akkor illik, hogy legyen egy a férfi deókról is.

A teszthez a ZöldDrogéria kínálatában megtalálható dezodorokat választottam. Van közöttük golyós és pumpás dezodor is, van dán, német és magyar márka terméke is. Amiben hasonlítanak, hogy mindegyik egyaránt alumínium-hydroxide-mentes. A tesztelésre kiválasztott dezodorok kiválasztásánál figyelembe vettem korábbi szubjektív cikkünket a 3 legjobb férfi deoról és a 2015-ös vásárlói toplistát is.  A legfrisebb éves vásárlói toplistát férfi dezodorokról itt találod

A tesztelésre kiválasztott alumínium-mentes férfi dezodorok:

Lavera men sensitive 24 órás férfi golyós dezodor: növényi hatóanyagokban gazdag, német gyártmányú natúrkozmetikum, össze nem téveszthető illattal, műanyag dobozos golyós kiszerelésben, hatóanyaga az alkohol, ami fertőtlenít és az anitbakteriális hatású cink-oxid, ami a megköti az izzadtságot. Megnézem>>>

Urtekram bio lime golyós dezodor: dán márka, golyós kiszerelés, kellemes illat, az antibakteriális timsóval hat, ami egy nem káros, alumínium alapú vegyület (a káros aluminium hydroxide ebben a dezodorban sem található meg!), hatását tekintve pedig összehúzza a pórusokat. Megnézem>>>

Wise Tree Naturals férfi dezodor: közkedvelt magyar márka terméke, pumpás kiszerelésben kapható, összehúzza a pórusokat, a benne található, gombaölő hatású szódabikarbóna pedig semlegesíti az izzadtságot. Megnézem>>>

Wise Tree Naturals túlzott izzadás elleni dezodor: az előzőhöz képest annyiban tér el, hogy hatásosabban szívja fel az izzadtságot a benne található szódabikarbóna, ám magát az izzadást kevésbé gátolja. Megnézem>>>

Azure friss bio tusfürdő férfiaknak grapefruit-gyömbér vásárlás

A férfi dezodor teszt menete:

Az előző, női dezodorokat értékelő, egymással megversenyeztető tesztből született cikkben is olvasható forgatókönyvet fogom alkalmazni Az összehasonlítás a teszt lényege, mindegyik dezodor-párt egy hétig fogom használni úgy, hogy nagyjából a hét felénél váltok a bal- illetve jobb oldalam között. Arra gondosan ügyelek, hogy reggel használjam a dezodorokat, s este fürdés előtt fogok szagolva mintát venni magamról, s átgondolni a hónaljam érzetét. A tapasztalatokat minden hét végén lejegyzem, így hetekkel később sem felejtem el a párharcok eredményét.

 A teszt olvasása előtt azért fontos leszögezni pár dolgot:

Itt is fontos megemlíteni, hogy minden ember más és más, nem csak a felszínen, de a bőr alatt is. Tehát, ami nálam működik, az lehet, hogy másnál nem, vagy nem annyira – illetve fordítva.

Nem csak a bőrünk, de az izzadtságunk is eltérően reagálhat az egyes dezodorokra, illetve azok hatóanyagaira. Attól is függ a dezodorok teljesítménye, hogy milyen ruhát veszünk fel adott napon (pl. műszálast, vagy pamutot), vagy, hogy egész nap fizikai megterheltséggel járó munkát végzünk, esetleg sportolunk, vagy csak az irodában, netán otthon hűsölünk.

Más hatást érnek el egy enyhe tavaszi napon, s mást a nyári hőség idején.

Az alumíniummentes férfi dezodorok tesztje:

Lavera Sensitive Men alumínium-mentes dezodor és Urtekram lime bio dezodor

Elsőként a két neves külföldi márka deóit próbáltam ki. Mivel a heteim elég színesek – van bennük itthon dolgozós, s reggeltől-estig mászkálós is -, ezt a párost is egy hétig teszteltem, váltva, hogy melyik oldalra melyik dezodort használom.

Lavera men aluminium-mentes férfi golyós dezodorA Lavera egy golyós, krémesebb állagú dezodor, míg az Urtekram egy jóval vízszerűbb, áttetsző golyós kristálydezodor. Az Urtekram további jellegzetessége, hogy timsót tartalmaz.  A nyugodalmasabb napokon nem vettem észre igazi különbséget a kettő között. Amikor beköszöntött a meleg, s én is többet voltam úton, akkor ellenben kijött a különbség: a nap végére a Lavera oldalán szinte teljesen szag-mentes voltam .(sőt, még az eredeti, fanyarkás, a Lavera férfi termékeire általánosan jellemző illatot is éreztem). Az Urtekramnál már tapasztalható volt egy enyhe, de semmi esetre sem zavaró testszag. Izzadni persze izzadtam mindkét dezodortól, de nem is az a cél, hogy az izzadtságot bent tartsuk, hanem, hogy a kellemetlen szagokat elkerüljük.

 

 

Lavera Men dezodor  és Wise Tree Naturals alumínium-mentes férfi dezodor

Wise Tree Naturals alumínium-mentes férfi dezodorAz első hét szoros versenye után kíváncsi voltam, hogy a nyertes Laverával szemben miként teljesít majd a magyar márkájú Wise Tree Naturals pumpás-spriccelős dezodorja. Különösképp mivel a Zölddrogéria vásárlói körében ez a két legnépszerűbb alumínium-mentes dezodor. A két dezodornak nemcsak a kiszerelése de a hatóanyaga is más: cink-oxid vs. szódabikarbóna. Már az első melegebb, dolgos napon ordító volt a különbség – nem, hogy a nap végére, de már délután is.

Bár tény, hogy egy műszálas poló volt rajtam, ami alá jobban be tud izzadni az ember. Hagyományos dezodoroknál azért ritkán van arra példa, hogy már a nap közepén-zavaróan – érezzem a saját testszagomat. A Wise Tree elvérzett ezen a napon, de a hét többi napján is. Mindegy volt, hogy milyen meleg van, milyen ruhában vagyok, vagy melyik oldalon használom magamon. (A jobb oldalon jellemzően jóval erősebben izzadok, a szag is erősebb tud lenni, így minden tesztelt dezodort kipróbáltam minden oldalon, több napon keresztül.)

A Lavera jól teljesített, ahogy az első héten is, viszont a Wise Tree nálam nagyot bukott. Ráadásul a használata is fura volt. A  pumpás kiszerelés annyira nem tetszik, mondjuk csak megszokás kérdése. Elsőre annyira fura volt, hogy a fele az arcomra ment, mert nem tudtam, hogy milyen távolból fújjak vele.

Urtekram lime bio alumínium-mentes dezodor és Wise Tree naturals szódabikarbónás férfi dezodor

Urtekram lime bio aluminium hydroxide mentes deo teszt és vásárlásEzt a tesztet először csak azért kezdtem el, hogy a dezodorok között meglegyen a körmérkőzés, amit elgondoltam, de előre sejtettem az eredményt. A sejtés aztán hamar bizonyossággá vált: az első napon ugyanúgy alulmúlta a korábbi várakozásaimat a Wise Tree dezodor, ahogy a Laverával szemben. Direkt csak a kevésbé izzadós baloldalamra vittem fel, hátha úgy egálban lesz az Urtekrammmal. Nem így lett, s a hét többi napján sem, emiatt a tesztet 4 nap után fel is függesztettem ezzel a párossal, hiába fogadtam meg, hogy egy hétig fogom tesztelni a párosításokat.

Az Urtekram kellemes lime-os, savanykás illatú, ami nekem egyáltalán nincs ellenemre, sőt! Ezzel szemben a Wise Tree Naturalsnak egy számomra idegen, fura gyógynövényes illata van. Tehát amellett, hogy számomra hatástalan, még csak nem is ad kellemes illatot, nem éreztem magam jól tőle, ezért volt, hogy a parfümömből is többet fújtam magamra.

Urtekram lime bio dezodor és Wise Tree Naturals túlzott izzadás elleni dezodor

2018 legjobb, legnépszerűbb alumínium-mentes dezodorra: Wise Tree naturals túlzott izzadás ellenMiután végeztem az előre eltervezett teszteléssel, úgy voltam vele, hogy ez így túl erős különbség a vizsgált dezodorok között, s úgy tűnhet az olvasó számára, mintha direkt akarnám lehúzni a Wise Tree-t. Holott erről szó sincs, ezért gondoltam egyet, s bevontam a tesztelési körbe a márka túlzott izzadás elleni deóját is. Ettől már azt vártam, hogy ha az “átlag” dezodorjuk így elhasalt, akkor a kimondottan erősen izzadók, izzadósok számára ajánlott termékük már teljesíteni fog.

Ezúttal már nem okozott csalódást ez a magyar márka. Még a 35 fokos hőségben is megküzdött a szagokkal, mindkét oldalon, mindenféle fáradtságos, avagy nyugis napon is.

Érdemi különbséget nem is tudtam találni a két dezodor között, hasonlóan jól tartják távol a testszagot a nap végére is, bár tény, nem tökéletesek.

A kettő közül végül azért hozom ki győztesnek az Urtekramot, mert annak jobb az illata, s mert golyós is.

Lavera men és Wise Tree Naturals izzadósoknak

Miután az előző meccsen a Wise Tree Naturals javított a véleményemen, ami a márkát illeti, ideje volt összeengedni az eddigi győztessel. Ahogy az Urtekrammal szemben, úgy ezúttal is jól teljesített, izzadtam persze, de nem volt erős szagom az első nap végére. Aztán a változó körülmények mellett az egy hét alatt kiderült, hogy a Lavera egyértelműen jobb. Nem tudtam úgy “megizzasztani” a dezodort, hogy ne bírja a terhelést, miközben a Wise Tree, ha csak egy lépéssel is, de mindig mögötte végzett.

Így függetlenül az utolsó heti teszteléstől, ki is hirdettem a győztest a Lavera men sensitive (tehát érzékeny bőrűeknek is ajánlott) dezodorjának képében!

Wise Tree Naturals férfiaknak és izzadósoknak: melyik nyert?

A teszt levezetéseként úgy döntöttem, hogy próbára teszem a két Wise Tree Naturals dezodort egymással szemben. Nagy meglepetést a csak 4 napig tartott verseny nem okozott. Az amúgy kevésbé izzadó, kevésé szagosodó baloldali hónaljam mindig szagosabb volt a nap végére a férfi dezodorral, mint a jobboldali, ahova a túlzott izzadás ellenit fújtam. A 4. napon aztán a rend kedvéért cseréltem, a majd két hónapos tesztelés záró fejezeteként a férfi Wise Tree-t leírtam végleg, s megfogadtam, csak télen fogom használni, amikor amúgy is kisebb az esélye az erősebb izzadásnak.

 

Az alumínium mentes férfi dezodor teszt eredménye:

Lavera alumínium-mentes golyós dezodor férfiaknak1. helyezett: Lavera men sensitive alumínium-mentes golyós dezodor

Nálam 10 pontot kap a 10-ből, mert végig jobb volt a teszt alatt a többinél, s a korábbi, alumíniumos dezodorjaimhoz képest is hatásosabb volt, még a melegben is, esti megőrizte jellegzetes illatát. MEGNÉZEM A ZÖLDDROGÉRIÁBAN>>>

2. helyezett: Urtekram lime bio alumínium-mentes dezodor

9 pontot kapott azért, mert bár a Laverához képest érezhetően gyengébb, de kellemes az illata. A golyós része viszont nekem nagyon tetszett. További előnye, hogy a márka forgalmaz illatmentes verziót, azaz allergiásoknak, érzékeny bőrüeknek is kínál megoldást. MEGNÉZEM A ZÖLDDROGÉRIÁBAN>>>

3. helyezett: Wise Tree Naturals túlzott izzadás elleni alumínium-mentes dezodor

Ez a dezodor nálam 7 pontot kap, de nem büntetésből, hanem mert az illata nekem túl “natúr”.  A pumpás kivitele pedig  elég idegen számomra a megszokott golyós/stiftes verziókhoz képest. MEGNÉZEM A ZÖLDDROGÉRIÁBAN>>>

4. helyezett : Wise Tree Naturals alumínium mentes férfi dezodor

Azért kap két pontot, mert rosszabb dezodorom is volt már ebben az életben, meg mert el tudom képzelni róla, hogy télen megállja a helyét
MEGNÉZEM A ZÖLDDROGÉRIÁBAN>>>
Megnézem az összes alumínium-mentes férfi dezodort a Zölddrogériában>>>

Tetszett a cikk? Ha igen, kérlek lájkold a baloldali gombokkal! KKövess minket Facebookonvagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy a jövőben minden ilyen tesztünkről azonnal értesülj! Vagy csatlakozz VIP Facebook csoportunkhoz, ahol minden cikkünket megosztjuk! Még több terméktesztet találsz itt!

Próbáltad már ezeket a dezodorokat? Neked melyikek váltak be? Szólj hozzá kommentben!

Hozzászólások

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek