Kezdőlap ReceptekArcápolás receptek Ajakbalzsam házilag: bio és natúr recept kókuszolajjal

Ajakbalzsam házilag: bio és natúr recept kókuszolajjal

Írta: Dia

ajakbalzsam házilag: kókuszolajjal, ricinusolajjal és csipkebogyóval - akár Karácsonyi ajándéknak is kiváló!

Egy ajakbalzsam bármennyire is ártatlan dolognak tűnik, sok veszélyes anyagot is rejthet. Nemrégiben elemzetük is egy népszerű ajakápoló összetevőit és bizony hormonkárosító hatású anyagokat is találtunk benne. Készíts inkább ajakbalzsamot házilag, amelybe ráadásul hangulatodnak megfelelően tehetsz illatokat.

Ajakbalzsam házilag recept

Hozzávalók:

Hogy miért szeretem a csipkebogyó-olajat? Olvasd el cikkünket!

 

Ajakbalzsam házilag elkészítése

Ez a mennyiség akár 20-30 kisebb tégelybe elegendő. Gőz felett (azaz lábasban vizet forralsz és a lábos szájára teszel pl. egy fémtálat) olvaszd fel a kókuszolajat és a méhviaszt . Egy aranyló színű keveréket kell kapnod, amely az olajnál kicsit sűrűbb. Ezután jön a hatóanyagok belehelyezése. Mivel az ajakbalzsamot ajkaid felszívják, érdemes egy hidratáló, tápláló olajjal is kiegészíteni, pl. jojoba olaj, avokádó olaj vagy argán olaj. Ebből 10 cseppet kell beletenned, majd 20 cseppnyi illóolaj következik. Tetszés szerint választhatsz, amihez kedved van. Ha több mindenkinek készítesz ajakápolót házilag, akkor megteheted, hogy személyre szabottan választasz hatóanyagot és illatot is, pl. ha öt felé választod szét a kész masszát, akkor 2 csepp olaj és 4 csepp illóolaj kell bele. Arra figyelj, hogy az ajakápoló a tárolóba öntve szinte azonnal megdermed, ezért előremelegített tégelyben keverd össze az 5 féle keveréket. Lágy, finom, könnyen olvadó ajakbalzsam az eredmény.

Nézd meg videónkat az elkészítéséről:

Sokan kérdezik, hogy lecserélhető-e a kókuszolaj más fajtára. Egyetlen praktikus okból nem javaslom. Az extra szűz kókuszolaj olvadási pontja kb. 24 fok, azaz egy hideg téli napon is kezeid hőjének hatására egy jól kenhető balzsamot kapsz. A többi alapolaj pl. shea vaj, kakaóvaj olvadási pontja magasabb, így  körülményesebb a használata.

Amennyiben házi keverés helyett, inkább választanál egy teljesen természetes, ápoló ajakbalzsamot olvasd el cikkünket a legjobb natúr ajakbalzsamokról!

0 hozzászólás
0

Ezek is érdekelhetnek

Leave a Comment